Руско нападение в украинския град Харков отне живота на двама

...
 Руско нападение в украинския град Харков отне живота на двама
Коментари Харесай

Близо 11 000 души са били принудени да напуснат домовете си в Харковска област

 Руско нахлуване в украинския град Харков лиши живота на двама души. При офанзивата бяха ранени минимум седем души, съобщи Ройтерс, базирайки се на локалните управляващи. Нападението е нанесло вреди по транспортната и общинската инфраструктура, както и по печатница. Кметът на Харков и регионалният шеф допълниха, че е вследствие на офанзивата е зародил пожар, написа Българска телеграфна агенция. Областният шеф на Харковска област заяви, че съветските сили са нанесли удари по града към 10 пъти. Нападенията също по този начин са били ориентирани против градовете Золочив и Люботин в региона, като там са ранени наймалко по двама души. Руските сили са употребявали управляеми бомби, с цел да нападат цели в Золочив, като са предизвикали вреди по жилища и гражданска инфраструктура, заяви регионалната полиция на Харков. Близо 11 000 души са били принудени да изоставен домовете си в североизточната Харковска област в Украйна, откогато съветските сили започнаха сухопътна атака на 10 май.

Украинският президент Володимир Зеленски предизвести, че нападението евентуално е единствено първото от няколко талази.

„ Общо 10 980 души бяха евакуирани “, съобщи губернаторът на Харков Олег Синегубов в обява в Telegram.

Хиляди хора избягаха от домовете си, до момента в който съветските сили напредваха към граничните села, в това число Липци и град Вовчанск.

„ Сраженията не престават в региона на Вовчанск, единствено на пет километра от границата. Нашите бранители дават заслужен отпор ", заяви Генералният щаб на украинската войска.

Според Института за проучване на войната (ИИВ), между 9 и 15 май Москва е завзела 278 кв. км украинска територия.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР